06-18731400 [email protected]

Over ons

Een klein stukje geschiedenis is wat ons en dus ook HereijgersAardbeien&Asperges gevormd heeft. 

Frank is geboren in Zundert en op 3 jarige leeftijd verhuist naar Lepelstraat. Aan de Ruigevelden nr. 19 hebben zijn ouders een boerderij gebouwd. In die tijd een gemengd bedrijf, akkerbouw, tuinbouw en varkenshouderij. Op het bedrijf was meewerken heel gewoon voor Frank en dan vooral op het land tussen de aardbeien en asperges. Het was dan ook een logische stap dat hij aan de Polderweg, het huidige adres, zijn eigen aardbeien ging verbouwen naast een voor die tijd grote sorteerschuur. De aspergevelden uit die tijd lagen ook al aan de polderweg. De aardbeien stonden in de volle grond en werden zelf naar de veiling gebracht in Bergen op Zoom.

 

Carola is geboren in Woensdrecht, op “Het Hooghuis” aan de Bossestraat nr. 16. Als boerendochter van ook hier een gemengd bedrijf, maar in dit geval akkerbouw en stieren. In de grote moestuin die bij de boerderij lag, groeiden alle groenten die ze nodig hadden om een heel jaar van te kunnen eten. Natuurlijk hoorden daar in die tijd ook aardbeien en asperges bij. Die werden direct vers gegeten maar zeker ook ingevroren en in weckpotten gestopt om de winter door te komen.

 

 

Frank en Carola hebben beide op de Middelbare Agrarische School te Breda gezeten, ook even tegelijkertijd maar elkaar pas later ontmoet in een cafeetje in Bergen op Zoom. Vanaf die tijd begint onze gezamenlijke geschiedenis. In 1996 zijn we getrouwd en werken steeds meer samen op het bedrijf. We hebben 2 kinderen gekregen, Martijn (1997) en Rick (2000). Ons gezin was compleet en het bouwen aan een eigen bedrijf is begonnen. Carola is nog een 6 tal jaar werkzaam geweest in een bloemenwinkel en op een veredelingsbedrijf voor akkerbouwgewassen.

 

Het telen van aardbeien en asperges is voor Frank een grote passie. De vorm, de textuur maar vooral de smaak van de producten vinden we belangrijk. Zo is het ook gekomen dat we steeds meer onze eigen producten direct aan de consument verkopen zodat het ook mogelijk is om het verhaal achter de producten te vertellen. We hebben onszelf kunnen ontwikkelen en zijn trots op wat we doen.

Onze certificeringen: